Heerlijke Bruinebonen- maaltijdsoep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-09-2012

Echt een maaltijdsoep, goed gevuld en de volgende dag nog lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo platte rib
150 gr gerookte spekblokjes
6 runderbouillonblokjes
3 gote uien (in halve ringen)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1/2 Spaans pepertje (in ringetjes)
1 el bonenkruid (gedroogd)
1 blikje tomatenpuree
2 preien (in grove ringen)
2 winterwortels (in plakken)
3 stengels bleekselderij (in stukjes van ca 2 cm)
1/2 knolselderij (in blokjes)
2 grote potten bruine bonen
1 rookworst (gegaard, in plakjes)
25 gr boter
1 bosje bladselderij (fijngesneden)
1 bosje peterselie (fijngesneden)
4 el fijngesneden verse tijm, rozemarijn, salie en oregano (uit een zakje Italiaanse kruidenmix)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 grote soeppannen

Voorbereiding

Zet de platte rib op met de spekblokjes in 4 liter water met de bouillonblokjes en breng aan de kook, laat dit voor ca 4 uur op laag vuur trekken. Verwarm de rookworst zoals op de verpakking staat aangegeven en snij hem in plakjes.

Bereidingswijze

Haal het soepvlees uit de pan en snij het in kleine stukjes of trek er draadjes van.
Verwarm in de andere (soep)pan de boter en bak hierin de uien, knoflook, peper, tomatenpuree en bonenkruid in aan. Voeg dan de rest van de groenten toe en bak die allemaal een paar minuten mee. Giet er dan de bouillon uit de andere pan op en breng aan de kook. Laat dit een kwartiertje doorkoken, voeg dan het vlees, de rookworst, bonen en de verse kruiden toe en laat nog een paar minuten koken zodat alle smaken loskomen. Hierna is het tijd om de soepkommen te vullen en te genieten van een lekkere kom (of bord) soep!

Serveertip

Altijd lekker met krakend vers stokbrood met kruidenboter!

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 17-03-2013

Hallo Erwin. Zag je recept en heb dit van je meegenomen. Vr Gr Ria

Delarosa avatar
Delarosa 17-03-2013

Goeiemiddag bbwstg, fijn om te lezen dat de soep zo goed gesmaakt heeft. Dank je wel voor je enthousiaste reactie en nog gefeliciteerd met de doop! Vriendelijke groetjes, Erwin

bbwstg avatar
bbwstg 17-03-2013

supergoede recenties gekregen van onze gasten die ik na de doop van de jongste niet naar huis wou sturen met een lege maag. mega lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten