1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Fusion keuken
  5. Ijzige kruidenthee met meloensalsa

Ijzige kruidenthee met meloensalsa

Door: nanettel

  • Fusion, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-2012

Ingrediënten 4 personen


Limoen-verveine thee granité
500 ml water
4 g gedroogde verveine
1 limoen
2 el honing

Meloensalsa
2 kleine zoete meloenen
witte rum
1 el rietsuiker
1 tl korianderzaadjes
1 vanillestokje
20 blaadjes dragon


Verder heb je nodig


2 bakjes frambozen
meloenboor
blender

Ijzige kruidenthee met meloensalsa
Ijzige kruidenthee met meloensalsa

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Limoen-verveine thee granité
Breng het water aan de kook en laat iets afkoelen. Voeg de verveine toe en laat dit circa 5 minuten trekken. Rasp en pers de limoen en voeg samen met de honing toe. Schenk de thee door een zeef in een brede diepvries bestendige schaal en laat afkoelen. Zet in de diepvriezer. Al snel zul je aan de rand kleine ijskristallen zien, schep deze na ongeveer een uur om en zet de schaal weer terug in de diepvriezer. Roer regelmatig, zodat er in een paar uur tijd een schaal met fijne ijskristallen ontstaat. Roer vooral goed aan de rand van de schaal zodat daar geen ijskorst kan vormen.

Meloensalsa
Halveer de meloen en schep de pitten eruit met een lepel. Boor gelijkmatige bolletjes uit de meloenhelften en leg ze in een schaal. Voeg een flinke scheut rum, zeezout, rietsuiker en gemalen koriander toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer door de meloen. Meng alles goed door elkaar en zet minstens 20 minuten in de koelkast om te marineren. Schep het resterende vruchtvlees uit de meloenhelften en bewaar gekoeld voor de eindbereiding.

Bereidingswijze

Verdeel de meloenbolletjes afgewisseld met frambozen in een cirkelvorm over een diep bord. Pureer het meloenvruchtvlees met de overgebleven marinade in de blender tot een schuimige `saus`. Schenk rond de meloen. Lepel er de groene thee ijskristallen over. Strooi er dragonblaadjes over.

Bron

Impress your friends



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top