Salade tiède van rucola met gefrituurde bakbloedworst
- Fusion, Salade
- 0-10 min.
Een ontmoeting van de mediterrane en Nederlandse cultuur. Julius Ceasar zelf had dit kunnen eten.
Ingrediënten 4 personen
4 dikke plakken bakbloedworst400 gr. rucola, gewassen olijfolie
grof zeezout
pijnboompitten
peper uit de molen
Voorbereiding
Was de rucola. Snij de bakbloedworst in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Schep de pijnpitten even om en om op hoog vuur in een hete koekenpan om ze licht te roosteren.
Bereidingswijze
Frituur de bakbloedworst in olijfolie tot een knapperig korstje onstaat. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
Maak de rucola aan met nieuwe olijfolie en wat peper uit de molen. Dresseer hier de warme tot lauwe bakbloedworst overheen en garneer af met wat pijnboompitten en grof zeezout. Klaar!
Bron
www.meerdanvlees.nl
Serveertip
Een focaccia is hierbij erg lekker.
Wijntip:
Een wit wijntje zonder al te veel pretenties uit de Castelli Romani zou onze voorkeur hebben. Een Orvieto, een Frascati, een Fontana Candida.