Salade tiède van rucola met gefrituurde bakbloedworst

  • Fusion, Salade
  • 0-10 min.
  • Salade tiède van rucola met gefrituurde bakbloedworst

    Salade tiède van rucola met gefrituurde bakbloedworst

    Salade tiède van rucola met gefrituurde bakbloedworst

Een ontmoeting van de mediterrane en Nederlandse cultuur. Julius Ceasar zelf had dit kunnen eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 dikke plakken bakbloedworst
400 gr. rucola, gewassen olijfolie
grof zeezout
pijnboompitten
peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de rucola. Snij de bakbloedworst in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Schep de pijnpitten even om en om op hoog vuur in een hete koekenpan om ze licht te roosteren.

Bereidingswijze

Frituur de bakbloedworst in olijfolie tot een knapperig korstje onstaat. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
Maak de rucola aan met nieuwe olijfolie en wat peper uit de molen. Dresseer hier de warme tot lauwe bakbloedworst overheen en garneer af met wat pijnboompitten en grof zeezout. Klaar!

Bron

www.meerdanvlees.nl

Serveertip

Een focaccia is hierbij erg lekker.
Wijntip:
Een wit wijntje zonder al te veel pretenties uit de Castelli Romani zou onze voorkeur hebben. Een Orvieto, een Frascati, een Fontana Candida.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tevredenria avatar
tevredenria

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten