Knoflooksoep
- Frans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-09-2012
Ingrediënten 4 personen
1 grote bol knoflook, olijfolie, 1 ui, 3 sneden oud wit brood (mag ook bruin, alleen wordt dan de soep minder mooi van kleur)of een stuk stokbrood ca. 1 liter (groente) bouillon -kan ook van bouillonblokjes-
1 á 2 laurierblaadjes, sap van halve citroen
rode peper -vers of gemalen-, 2 eieren
hoeveelheden luistert niet zo nauw!
Benodigdheden
staafmixerBereidingswijze
Olijfolie in pan verwarmen, ui en knoflook in stukken snijden, glazig smoren, niet bruin laten worden anders wordt het bitter! Brood in stukjes mee laten bakken, met de peper, dan de bouillon, citroensap en laurierblaadje erbij. Het geheel gaar laten worden ca. 10 minuten. Met een staafmixer alles fijn maken.
Eieren loskloppen in kom, met ´n beetje water, een soeplepel warme soep erbij, flink losroeren, doe het geheel terug in de soep, niet meer laten koken, anders gaat het schiften.
Evt. garneren met peterselie of bieslook.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties