Indische salade met sajoerboontjes

  • Indonesisch, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

energie 338 Kcal/1420 Kj
eiwit 20 gr
koolhydraten 13 gr
vet 22 gr

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 schaal mini kipfilet (haasje) 300gr
4 el zonnebloemolie
1 tl gedroogde munt
300 gr sperzieboontjes
1 bakje Boemboe voor Sajoer boontjes
1/2 zakje veldsla
1/2 cherrytomaatjes
1 el geraspte kokos
1 ui
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1 ui snipperen
boontjes schoonmaken

Bereidingswijze

1.Schep de kiphaasjes om met 2 el olie, de munt en zout en peper naar smaak.
2.Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olie. Fruit de ui. Bak de sperziebonen 2 min. mee.
3. Voeg de boemboe en 200 ml water toe.
4.Stoof de boontjes met de deksel op de pan in 10 min. beetgaar.
5.Verhit de grillpan. Gril de kiphaasjes in 5 min. bruin en gaar. Leg de sla op 4 borden. 6.Verdeel er de kiphaasjes, de tomaatjes en de sajoerboontjes met 1-2 lepels stoofvocht over. Bestrooi met de kokos.

Lekker met kroepoek bali of java.

Bron

jumbo

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

joske9 avatar
joske9

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten