Pittige Paprika-Tomatensoep
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 23-09-2012
gemakkelijk
Ingrediënten 6 personen
5 paprika`s waarvan 1 geel 1 groen6 rijpe trostomaten
2 grote uien
4 tenen knoflook
1 rode peper,
1 blikje tomatenpuree
1 citroen
2 bouillontabletten (groenten)
olijfolie, sesamolie
grof zeezout
2 liter water
Benodigdheden
braadslee, soeppan, staafmixerBereidingswijze
Alles in grove stukken snijden, in grote ovenvaste braadslee doen. Besprenkelen met de olijfolie en sesamolie. Met je handen omhusselen, grof zeezout erover.
In oven op 180 gr. 2 uur laten roosteren af en toe omscheppen.
Als alles goed gekleurd is de stukken citroen en de kruiden eruit vissen, de groenten, tomatenpuree en water in de soeppan doen en met staafmixer pureren, door de combinatie van citroen en olie wordt de soep lekker lobbig! De bouillontabletten erbij doen proeven of er nog zout en peper bij moet.
Serveertip
met zelfgebakken pompoenpitten brood
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties