amandel-perentaart
- 30-60 min.
Ingrediënten
90 g boter op kamertemperatuur90 g bruine basterdsuiker
2 eieren
120 g gemalen amandelen
35 g bloem
1/4 thl bakpoeder
2 thl fijngeraspte citroenschi;
3 peren geschild in tweeen en van klokhuis ontdaan
90 g basterdsuiker extra
evt creme fraichre
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2758,15 kcal |
Koolhydraten | 281,61 g |
Eiwitten | 45,50 g |
Vetten | 156,52 g |
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 160 graden.
Meng de boter en de bruine basterdsuiker kort in de keukenmachine. Voeg de eieren, amandelmeeel, bloem, bakpoedrer en citroenschil toe en laat kort draaien . Giet het beslag in een springvorm van 22 cm. schud de peren ( peren half insnijden om ze sneller te garen)om met de extrabastersuiker en druk de peren in het beslag. Bak de taart in 35- 40 min gaar( prikker moet er droog uitkomen Laat afkoelen
Bron
seizoenskokboek, Donna Hay
Serveertip
serveren met creme fraiche