amandel-perentaart

  • 30-60 min.
  • amandel-perentaart

    Amandel-perentaart

    Amandel-perentaart

Deel dit recept

Ingrediënten
90 g boter op kamertemperatuur
90 g bruine basterdsuiker
2 eieren
120 g gemalen amandelen
35 g bloem
1/4 thl bakpoeder
2 thl fijngeraspte citroenschi;
3 peren geschild in tweeen en van klokhuis ontdaan
90 g basterdsuiker extra
evt creme fraichre
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2758,15 kcal
Koolhydraten 281,61 g
Eiwitten 45,50 g
Vetten 156,52 g

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 160 graden.
Meng de boter en de bruine basterdsuiker kort in de keukenmachine. Voeg de eieren, amandelmeeel, bloem, bakpoedrer en citroenschil toe en laat kort draaien . Giet het beslag in een springvorm van 22 cm. schud de peren ( peren half insnijden om ze sneller te garen)om met de extrabastersuiker en druk de peren in het beslag. Bak de taart in 35- 40 min gaar( prikker moet er droog uitkomen Laat afkoelen

Bron

seizoenskokboek, Donna Hay

Serveertip

serveren met creme fraiche

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

debbyw1 avatar
debbyw1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten