1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Kippaella

Kippaella

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-1999

Ingrediënten 4 personen


1/4 kop bloem
1 tl zwarte peper
250 g kipfilet
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 grote ui
1 rode paprika
1 courgette
1 kop zilvervliesrijst
1 blik gepelde tomaten
5 dl kippebouillon
1/2 kop diepvrieserwten
1 el fijngehakte basilicum
1 el fijngehakte peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in stukjes, pers de knoflook uit, snipper de ui, snijd de paprika en de tomaten in stukjes en de courgette in plakjes.

Bereidingswijze

Bloem en peper mengen. Kip door de bloem halen en overtollig bloem eraf schudden. Olie in een pan verhitten en kip op matig vuur snel bruin bakken.; kip uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken. Knoflook, ui, paprika en courgette in de pan doen. Op matig vuur 3 min. bakken. Rijst, tomaten ( sap) en bouillon erdoor roeren. Pan afdekken met goed sluitend deksel. Langzaam aan de kook brengen, even roeren.. Op laag vuur afgedekt 40 min. laten sudderen tot bijna al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Erwten, basilicum, peterselie en kip erdoor roeren en in 5 min. alles goed opwarmen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top