Pikante Spare-ribs

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2012

Ze zijn overgaar, pittig zoet en je blijft ervan eten..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo spare-ribs
3 el arachide- of zonnebloemolie
2 dl ketjap manis
3 teentjes knoflook (geperst)
5 el gembersiroop
1 el sambal brandal
4 el zoete Thaise chilisaus
50 gr boter
5 dl runderbouillon

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

Snij de spare-ribs in kleinere stukken en maak een marinade van de olie, ketjap, gembersiroop, sambal en chilisaus, roer goed door en verdeel deze over de spare-ribs in een schaal. Laat deze minimaal 4 uur afgedekt marineren, liever zelfs nog een hele nacht.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de braadpan. Haal de spare-ribs uit de marinade, laat ze een beetje uitlekken en leg ze in de pan en braad ze aan. Als ze er allemaal inliggen, de overgebleven marinade toevoegen en de bouillon en aan de kook brengen. Met het deksel op de pan dan op een laag vuurtje ongeveer 3 tot 4 uur heel zachtjes laten garen, het valt dan zowat van het bot af, en lekker!!!!

Serveertip

Heerlijk met een frietje en de saus waar ze in hebben liggen garen! Eventueel nog wat salade voor de extra vitamientjes...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten