Pikante Spare-ribs
- Internationaal, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 22-09-2012
Ze zijn overgaar, pittig zoet en je blijft ervan eten..
Ingrediënten 4 personen
1 kilo spare-ribs3 el arachide- of zonnebloemolie
2 dl ketjap manis
3 teentjes knoflook (geperst)
5 el gembersiroop
1 el sambal brandal
4 el zoete Thaise chilisaus
50 gr boter
5 dl runderbouillon
Benodigdheden
BraadpanVoorbereiding
Snij de spare-ribs in kleinere stukken en maak een marinade van de olie, ketjap, gembersiroop, sambal en chilisaus, roer goed door en verdeel deze over de spare-ribs in een schaal. Laat deze minimaal 4 uur afgedekt marineren, liever zelfs nog een hele nacht.
Bereidingswijze
Verhit de boter in de braadpan. Haal de spare-ribs uit de marinade, laat ze een beetje uitlekken en leg ze in de pan en braad ze aan. Als ze er allemaal inliggen, de overgebleven marinade toevoegen en de bouillon en aan de kook brengen. Met het deksel op de pan dan op een laag vuurtje ongeveer 3 tot 4 uur heel zachtjes laten garen, het valt dan zowat van het bot af, en lekker!!!!
Serveertip
Heerlijk met een frietje en de saus waar ze in hebben liggen garen! Eventueel nog wat salade voor de extra vitamientjes...
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties