Ayam Boemboe Bali

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-09-2012

Een van mijn favoriete gerechten uit de Indonesische keuken, nu makkelijk zelf te maken dankzij Conimex..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr gele rijst
400 gr kipfilet (in blokjes)
2 uien (in halve ringen)
200 gr champignons (in plakjes)
1 bakje Boemboe Bali (Conimex)
2 dl water (of kokosmelk, maakt het wat milder van smaak)
100 gr tauge
200 gr spercieboontjes (schoongemaakt)
2 el wok of arachide-olie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, 2 kookpannen

Voorbereiding

Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Kook de spercieboontjes beetgaar met wat zout.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de kipblokjes ongeveer 5 minuten. Doe er dan de uien en champignons bij en bak nog een minuut of 3. Voeg dan de boemboe en het water - of kokosmelk - toe en laat het ongeveer 10 minuten sudderen (langer mag ook, dan alleen oppassen dat de saus niet te dik wordt, dan wat water of kokosmelk toevoegen).
Doe als laatste de tauge erbij, warm nog een minuutje door en het is klaar om op te scheppen.

Serveertip

Ik vind dit heel lekker met gele rijst en spercieboontjes, maar er smaakt eigenlijk alles wel lekker bij.

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 23-09-2012

Dat klopt, maar soms dient gemak de mens en heb je geen tijd daarvoor. Dan is zo`n kant en klare boemboe een uitkomst.

orval1 avatar
orval1 22-09-2012

Dit is niet indonesisch koken met conimex, indonesisch koken is je eigen boemboe maken met kruiden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten