Glanzende perziken met krokante amandelen

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-09-2012
  • Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

  • Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

  • Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

  • Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

  • Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

  • Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

  • Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

    Glanzende perziken met krokante amandelen

Dit is een verrukkelijk recept van Angélique Schmeinck (programma `Impress Your Friends`). Toen ik dit zag liep het water mij in de mond. Ik wilde het beslist maken en was heel benieuwd naar de smaak. Ik dacht dat het leuk zou zijn als afsluiting van een dinertje voor vrienden en/of familie. Helaas klopten de ingrediënten bij het recept niet helemaal. Ik heb dit recept door twee gedeeld omdat het een proef was en ben blij dat ik dit gedaan heb. De ingrediënten staan hier zoals in het originele recept omschreven. Kijk verder even bij mijn serveertips voor opmerkingen over dit recept. Wij hebben geweldig genoten want de smaak was heerlijk. Ik ben wel blij dat ik een proef heb gemaakt want dit zal ik zeer zeker aan mijn vrienden/familie willen serveren. Wat ik veranderd heb (of denk dat het de volgende keer voldoende of handig is) heb ik tussen haakjes gezet. Lees ook even de opmerkingen van mij bij serveertips.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 250 g geschaafde amandelen (neem ± 65 g dat lijkt mij voldoende)
  • 250 g suiker (neem 2 el)
  • 1 el honing
  • Frambozensaus
  • 250 g diepvries frambozen
  • 2 el honing
  • 75 ml rode port
  • Glanzende perziken
  • 2 perziken
  • 1 sinaasappel
  • 10 draadjes saffraan
  • 4 el honing
  • Extra nodig
  • 8 el Griekse yoghurt (2-3 el)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, Bakplaat, Bakpaper, schaaltje, Grote koekenpan voor de honing-saffraansiroop, pan voor de frambozen, zeef, pollepel.

Voorbereiding

  • `s Middags voorbereiden:
  • Krokante amandelen
  • Verwarm de oven voor op 180-190˚C. (hangt van je oven af dus houdt ze in de gaten, bij mij ging het net iets te hard!)
  • Meng de amandelen met de rietsuiker en de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de amandelen in de oven in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat de amandelen afkoelen.
  • (je kunt dit ook een dag van te voren doen, de afgekoelde amandelen in een afgesloten doos bewaren dan blijven ze zelfs nog een paar dagen knapperig).
    Frambozensaus(ook dit is een dag van te voren te maken)
  • Breng de frambozen met de honing en port aan de kook.
  • Laat circa 5 minuten zachtjes koken en zeef de saus.
    (Neem de bolle kant van de pollepel dat gaat het snelst en dan krijg je de saus mooi door de zeef).
  • Laat de saus afkoelen.
    Perziken
    Halveer de perziken, draai even en verwijder de pit. Dompel ze 5 seconden (of iets meer) in kokend water. Laat ze schrikken in ijswater en haal de schil eraf.
  • Pers de sinaasappel uit en snijd de saffraan heel fijn. Kook in een koekenpan de honing met sinaasappelsap en saffraan tot het stroperig wordt.

Bereidingswijze

  • `s Avonds afmaken:
  • Verwarm de honing-saffraansiroop, (die nu hard of bijna hard is geworden) voeg de perziken toe en laat ze op middelhoog vuur 2-3 minuten glaceren.
  • Opmaak bord
  • Leg de perziken in het midden van de borden met de bolle kant naar boven.
  • Lepel de frambozensaus rondom.
  • Lepel de Griekse yoghurt rondom over de frambozensaus.
  • Garneer met de krokante amandelen.

Bron

Angélique Schmeinck

Serveertip

  • In het recept stond 250 gram geschaafde amandelen voor 4 personen, ik maakte het voor 2 pers dus 125 gram gebruikt er bleef heel veel over.
  • Dat is niet erg want ik kan het bewaren en het smaakt natuurlijk heerlijk over bvb vanille-ijs.
  • Ook stond bij het recept voor de krokante amandelen 250 g suiker en 1 el honing dat heb ik gedaan maar de suiker was veel teveel dus de honing te weinig.
  • Ik neem de volgende keer minder amandelen en 2 el suiker en 1 el honing dat is voldoende denk ik. De andere ingrediënten klopten.
    Ook lekker met een overgebleven ingrediënten; vanille-ijs met frambozensaus en krokante amandelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Anne1955 avatar
Anne1955 26-10-2018

Gisteren dit toetje gemaakt. Volgens mij is 30 gram amandelen voor 4 personen meer dan genoeg. De volgende keer doe ik geen suiker door de amandelen maar alleen honing. De frambozensaus bleef bij mij helaas erg dun. Misschien moet ik dat bijbinden oid. Maar verder wel een succes. Mijn dank!

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 31-01-2017

Neem dit lekkers van je mee. Nu nog een tijdje wachten op verse perziken. Groetjes Dido

pwiggers avatar
pwiggers 12-12-2014

Ik was dit nagerecht van je bijna vergeten Louise. Had het al eens meegenomen. Nu ga ik het volgende week maken. Je hoort van me! Groetjes, Petra

Lammy1954 avatar
Lammy1954 12-12-2014

Joh wat een watertandend recept is dit! Deze ga ik snel maken. Groetjes Lammy

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 17-08-2014

In 2012 heb ik dit toetje al eens meegenomen. Indertijd vonden wij het heel lekker maar ik was het helemaal vergeten zo tussen al die andere recepten maar nu heb ik het in mijn kookboek Dessert gezet veel gemakkelijker. Groetjes, Margrit

marianneoud avatar
marianneoud 26-09-2012

Klinkt heel lekker. Neem je recept mee. Dank!!

Irrie avatar
Irrie 24-09-2012

Echt een smultoetje, mooi en geweldig indrukwekkend, zeker wanneer je gasten krijgt, dank je wel, Irma

metata avatar
metata 24-09-2012

Hoi Louise wat een heerlijk recept! Dank je wel voor het delen! Groeten Meta

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 24-09-2012

Hou niet zo van amandelen maar bij dit recept ga ik misschien zelfs die lekker vinden!! Groetjes Marijan

jokevd1 avatar
jokevd1 24-09-2012

Nou Louise, je hebt succes met je recept; lijkt mij ook mooi en lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten