Cake zonder E nummers

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-09-2012

Lekker voor bij de koffie of thee, een plak cake zonder E nummers!

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram roomboter
200 gram rietsuiker
200 gram gezeefde bloem
4 eieren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Roer de roomboter (op kamertemperatuur) zacht en romig.
Klop dit met de suiker luchtig
Roer 1 voor 1 de eieren door de boter en de suiker
Klop alles in 5 minuten tot een luchtige massa. Hoe langer je klopt, hoe luchtiger de cake wordt.
Schep de gezeefde bloem er beetje bij beetje doorheen.

Bereidingswijze

Vet een cakvorm in van 26 cm lengte.
Giet het beslag in het cakeblik
Bak de cake in een voorverwarmde oven van 150 graden. Houd tijdens het bakken de oven gesloten.
Prik na een uur met een vork in de cake. Komt de vork er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake een kwartier in de vorm staan. Keer hem dan op een rooster of cakedoos en laat afkoelen.

Bron

bewust koken zonder E-nummers, Dineke van den Dikkenberg

Serveertip

houd een gedeelte beslag apart en roer daar enkele theelepels cacao van Van Houten doorheen. Verdeel dit over de cake voordat deze in de oven gaat, je hebt dan 2 kleuren cake.

Laatste reacties

Margje8 avatar
Margje8 14-10-2012

2 vraagjes: 150 graden, met of zonder hetelucht? Mag mixen ook i.p.v.kloppen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten