Ravioli met kreeft
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
Voor de vulling200 gr mascaprone
5 eetl parmezaanse kaas
200 gr rivierkreeftjes
verse bladpeterselie
verse basilicum
peper
zout
ei
Voor de saus
100 gr mascarpone
1 dl kookroom
italiaanse kruiden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 467,76 kcal |
Koolhydraten | 4,45 g |
Eiwitten | 19,66 g |
Vetten | 40,76 g |
Benodigdheden
raviolivormpastamachine
Bereidingswijze
Hak de rivierkreeftjes (grof)
Doe de mascarpone, parmezaanse kaas, rivierkreeftjes, peterselie en basilicum in een kom en roer het geheel door elkaar. Op smaak brengen met peper en zout.
Pasta op de raviolivorm leggen en vullen met de vulling. Randen insmeren met geklopt ei. Afdekken met pasta en m.b.v. deegroller ravioli scheiden.
Voldoende bloem gebruiken om plakken in de vorm tegen te gaan.
Voor de saus
Smelt 100 gr mascarpone in een pannetje, voeg de room toe en de italiaanse kruiden. Eventueel een paar rivierkreeftjes toevoegen als garnituur.
Ravioli +/- 5 minuten koken.
Plaats ze op het bord, giet de saus erover en afwerken met wat bladpeterselie.
Smullen maar
Bron
http://koenwolk.wordpress.com/2006/12/21/ravioli-met-kreeft-en-mascarpone/
Serveertip
Je hebt per persoon ongeveer 100 gr pasta nodig.
Als je geen raviolivorm hebt kun je ook rondjes uit de pasta steken (+/- 6cm doorsnede), vulling in het midden leggen, rand insmeren met eigeel en vervolgens als een half rondje dichtvouwen.