Ravioli met kreeft

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de vulling
200 gr mascaprone
5 eetl parmezaanse kaas
200 gr rivierkreeftjes
verse bladpeterselie
verse basilicum
peper
zout
ei

Voor de saus
100 gr mascarpone
1 dl kookroom
italiaanse kruiden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 467,76 kcal
Koolhydraten 4,45 g
Eiwitten 19,66 g
Vetten 40,76 g
Benodigdheden
raviolivorm
pastamachine

Bereidingswijze

Hak de rivierkreeftjes (grof)
Doe de mascarpone, parmezaanse kaas, rivierkreeftjes, peterselie en basilicum in een kom en roer het geheel door elkaar. Op smaak brengen met peper en zout.

Pasta op de raviolivorm leggen en vullen met de vulling. Randen insmeren met geklopt ei. Afdekken met pasta en m.b.v. deegroller ravioli scheiden.

Voldoende bloem gebruiken om plakken in de vorm tegen te gaan.


Voor de saus
Smelt 100 gr mascarpone in een pannetje, voeg de room toe en de italiaanse kruiden. Eventueel een paar rivierkreeftjes toevoegen als garnituur.

Ravioli +/- 5 minuten koken.

Plaats ze op het bord, giet de saus erover en afwerken met wat bladpeterselie.

Smullen maar

Bron

http://koenwolk.wordpress.com/2006/12/21/ravioli-met-kreeft-en-mascarpone/

Serveertip

Je hebt per persoon ongeveer 100 gr pasta nodig.

Als je geen raviolivorm hebt kun je ook rondjes uit de pasta steken (+/- 6cm doorsnede), vulling in het midden leggen, rand insmeren met eigeel en vervolgens als een half rondje dichtvouwen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jan_verweij avatar
jan_verweij

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten