Herfst-Stoofschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-09-2012

Een stoofschotel die heerlijk in de herfst past. Harde wind, regen, guur en dan de geur en smaak van deze lekkere schotel.. Smullen gegarandeerd!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr boter
750 gr sucadelappen
1 zakje hacheekruiden
150 gr gerookte spekblokjes
4 uien (in halve ringen)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 winterwortel (in plakjes)
300 gr paddestoelenmix (schoongemaakt en in stukjes gesneden of gescheurd)
1 pot runderfond
2 dl rode wijn
2 el rode wijnazijn
1 kaneelstokje
1 steranijs
1 blaadje foelie
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
4 jeneverbessen (gekneusd)
2 takjes tijm
2 plakjes ontbijtkoek (in blokjes)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan

Voorbereiding

Wrijf het vlees in met de hacheekruiden en snij ze in blokjes van ca 2x2 cm en laat de kruiden een kwartiertje intrekken.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan en bak het vlees rondom bruin aan, haal het dan uit de pan en doe de spekjes en paddestoelen erin bak die een minuut of 3, haal ook dit uit de pan, hou het apart, en doe het vlees er terug in in. Voeg dan de uien, winterwortel en knoflook toe en bak die een minuut of 3 mee. Blus dan af met de rode wijnazijn, fond en rode wijn en breng tot aan de kook. Doe het kaneelstokje, steranijs, foelie, laurier, kruidnagels, jeneverbessenen tijm erbij en laat dit 3 uur met het deksel op de pan zachtjes stoven.
Doe na die tijd de paddestoelen, spekjes en ontbijtkoek terug in de pan en laat nog een kwartier zachtjes gaan, tot de saus mooi gebonden is door de ontbijtkoek.

Serveertip

Heel lekker met gekookte aardappelen of puree en spruitjes, zuurkool of rode kool met appeltjes!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten