Rondo`s

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2012
  • Rondo`s

    Rondo`s

    Rondo`s

rondo`s zijn een soort van gevulde koeken, dit recept is goed in een cup cake tray te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
160 g witte basterdsuiker
250 g boter
320 g bloem
2 tl bakpoeder
mespuntje zout
200 g amandelspijs
1 ei
8 amandelen


1 cupcaketray
1 eidooier en een scheutje room om af te strijken
steker van 10 cm doorsnee
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 743,22 kcal
Koolhydraten 62,48 g
Eiwitten 14,41 g
Vetten 47,49 g

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng basterdsuiker met boter, bloem, bakpoeder en zout tot een deeg. Laat circa 1 uur rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Kneed het ei door het amandelspijs en voeg eventueel water toe tot het een gladde massa wordt.
Rol het deeg circa 4 millimeter dik uit en steek er 8 cirkels van 10 cm doorsnee. Vet de cupcakevorm in en bekleed met de cirkels deeg. Verdeel het amandelspijs over de deegbakjes. Kneed het deeg bij elkaar, rol opnieuw uit en steek er cirkels van 7 cm uit. Vouw het deeg van de bakjes naar binnen en dek af met de kleine deegcirkels, en bestrijk het eidooiermengsel. Leg op elke rondo een amandel en bestrijk nogmaals met het eidooiermengsel. Bak de rondo`s in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Bron

Rudolph van Veen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten