Pecan Pie

  • Engels, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-09-2012

Zooooo lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
•Voor de bodem:
•225 gram bloem
•100 gram boter
•25 gram kristalsuiker
•1 eierdooier
•2 eetlepels koud water
•Voor de vulling:
•75 gram boter
•100 gram donkerbruine basterdsuiker
•2 eetlepels stroop
•1 afgestreken theelepel zout
•2 vanillestokjes (alleen het merg)
•3 eieren
•2 eetlepels double cream (eventueel te vervangen door crème fraiche)
•225 gram pecannoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakblik doorsnede 20cm, blindbak-materiaal

Voorbereiding

Meng de bloem met 25 gram suiker. Wrijf de boter erdoor tot je kruimels krijgt. Voeg 2 eierdooiers en het koude water toe en kneed tot een deeg. Laat dit 10 minuten in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevet bakblik van 20 centimeter doorsnee. Prik met een vork gaatjes in het deeg, strooi er droge erwten over en bak de bodem in 20 minuten `blind` in de oven.

Bereidingswijze

Voor de vulling meng je de boter met alle ingrediënten behalve de noten. Hak de helft van de pecannoten fijn en schep dit door de massa. Verdeel de rest van de noten over de bodem en giet hier de vulling overheen. Bak gedurende 20 minuten tot de taart goudbruin en stevig is.

Bron

http://www.vrouwholda.nl/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten