Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

  • Goedkoop en snel, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2012
  • Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

  • Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

  • Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

  • Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

  • Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

  • Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

  • Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

    Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

Het is najaar, de herfst deed zijn intrede, het is kouder en dan heb je zin in wat stevigs. Daarom heb ik deze gemaakt, een eigen creatie door wat experimenteren en heerlijk dat hij was! Eigenlijk is dit een ovenschoteltje, makkelijk te maken en heb je een zalige maaltijd aan .Ik heb de koelkast even geleegd en genomen wat lekker was. Ik zou zeggen wees creatief en probeer hem zelf. Smakelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt
150 gr Gorgonzola of Danish Blue
Plakjes katenspek
4 stengels prei (in dunne ringen)
4 uien (in halve ringen)
3 teentjes knoflook (fijn)
125 gr champignons (dunne plakjes)
1 bosje peterselie (gesnipperd)
Belegen kaas (geraspt)
10 plakjes bladerdeeg
2 t paprikapoeder mild
50gr boter
Olijfolie
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, ovenschotel

Bereidingswijze

Doe het gehakt in de koekenpan in een flinke scheut olijfolie en boter ½ - ½ is een goede verhouding. Rul het gehakt fijn en bak met de kruiden en de uien en champignons redelijk gaar. Voeg de prei toe en bak vrijwel gaar. Even proeven en eventueel wat bij kruiden. Goed door elkaar roerbakken. Neem een kleine ovenschaal en bekleed die met bladerdeeg. Schep het mengsel er in. In het midden enkele plakjes katenspek. Doe er dan de brokjes blauwkaas op (in mijn geval Gorgonzola) Het loopt vanzelf uit in de oven. Bedek het mengsel met bladerdeeg en gratineer af met geraspte kaas. HEERLIJK, smullen maar weer! Het is allemaal zo simpel.

Serveertip

Eventueel met salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Connie1971 avatar
Connie1971 30-01-2015

Hij staat nu in de oven heb alleen wel op de helft van de groente prut wat spek gedaan en daarna de rest en toen wer spek en de kaas ik ben benieuwt

Fressnapf avatar
Fressnapf 01-10-2012

Leuk hoor de laatste reactie. Ervoor zorgen dat de vulling droog is als je het er in schept. Niet teveel vet dus. Kan misschien geroosterde pijnboompitten, maar ik doe het niet. Vind ik meer wat voor in salades met een mooie balsamico.

animosus_bellator avatar
animosus_bellator 01-10-2012

Ik heb het afgelopen weekend voor mijn ouders klaar gemaakt en mijn complimenten. Mijn vader is geen grote eter maar heeft er flink van gegeten :) Ik heb alleen het gehakt in het eigen vet geruld, dit is vaak al voldoende. En ik zou er de volgende keer iets meer spek en blauwe kaas doorheen doen. Ik denk dat pijnboompitjes er ook lekker in zullen smaken. Maar het recept is zeker voor herhaling vatbaar!

Hanitare avatar
Hanitare 29-09-2012

Ziet er lekker uit en ga ik binnenkort maken voor een buffettafel.

vmster avatar
vmster 28-09-2012

Bij mij kwam er heel veel vocht uit de vulling. Heb tussendoor het vocht nog uit de ovenschaal gegoten, het duurde hierdoor heel lang voordat het bladerdeeg gaar werd. De smaak van de taart was prima!

Fressnapf avatar
Fressnapf 22-09-2012

Kaartje 20 minuten... dan is hij leker klaar !

Kaatjesaartje avatar
Kaatjesaartje 22-09-2012

Beste Alex, misschien een stomme vraag maar hoe lang zet je de taart in de oven? een half uurtje of langer? groetjes Kaartje

alidada avatar
alidada 21-09-2012

Zo Alex, dat ziet er super lekker uit, mooie duidelijke foto`s erbij dat is altijd handig! Ik neem hem mee en ga hem binnenkort maken. Je hoort van mij en bedankt voor het delen van dit recept. Groetjes, Louise

hermien_kg avatar
hermien_kg 21-09-2012

Ik heb hem vandaag maar gelijk uitgeprobeerd en het was heerlijk. Ik zou het echter geen taart noemen maar een ovenschotel. Misschien als je voordat je het katenspek en de gorgonzola erop strooit, er een paar geklutste eieren doorroert, van een taart kunt spreken waar je punten van kunt snijden. Dat wil ik nog wel een keer proberen. Maar het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt en groetjes, Hermien

naus_marijke avatar
naus_marijke 21-09-2012

Hoi Alex, Lijkt mij een heerlijke taart en ik heb het recept favoriet gezet! Groetjes, Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten