Braadworst schnitzelspies

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2012
  • Braadworst schnitzelspies

    Braadworst schnitzelspies

    Braadworst schnitzelspies

Braadworst schnitzelspies
Op een bedje van courgette-komkommersalade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram varkensschnitzel
150 gram braadworst
1 fijn gesneden sjalotje
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel peterselie
2 eigeel
2 eetlepels olijfolie
250 gram courgette
150 gram komkommer
4 tomaten
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels witte vruchtenazijn
1/2 theelepel scherpe mosterd
1/2 theelepel mierikswortel
8 cl kalfsfond
4 takjes rozemarijn
4 muntkroontjes
2 eetlepels appelsap
zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De gewassen augurk en courgette met de schil raspen en in een schaal scheppen.
De ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes snijden en toevoegen.
Mosterd, appelsap, azijn, mierikswortel en olijfolie goed door elkaar roeren, met zout en peper kruiden en over de salade gieten.
Goed vermengen en 30 tot 35 minuten in laten trekken.

Bereidingswijze

Het vel van de braadworst verwijderen en het vlees vermengen met sjalot, peterselie, bieslookrolletjes en het eigeel.
Daarna met peper kruiden.
Schnitzels platslaan, tot aan de rand met de vleesmassa bestrijken en strak oprollen.
Hiervan ca. 3 cm brede rolletjes snijden en licht met zout en peper kruiden.
Steeds 3 rolletjes op een houten prikker steken.
In hete olijfolie met rozemarijntakjes aan beide zijden aanbakken, aan de kant schuiven en gaar laten worden.

Bron

Volle Kanne ZDF

Serveertip

De salade op een bord scheppen, hierop een spies leggen en met muntkroontjes garneren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten