Braadworst schnitzelspies
- Duits, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 20-09-2012
Braadworst schnitzelspies
Op een bedje van courgette-komkommersalade
Ingrediënten 4 personen
600 gram varkensschnitzel150 gram braadworst
1 fijn gesneden sjalotje
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel peterselie
2 eigeel
2 eetlepels olijfolie
250 gram courgette
150 gram komkommer
4 tomaten
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels witte vruchtenazijn
1/2 theelepel scherpe mosterd
1/2 theelepel mierikswortel
8 cl kalfsfond
4 takjes rozemarijn
4 muntkroontjes
2 eetlepels appelsap
zout en peper
Voorbereiding
De gewassen augurk en courgette met de schil raspen en in een schaal scheppen.
De ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes snijden en toevoegen.
Mosterd, appelsap, azijn, mierikswortel en olijfolie goed door elkaar roeren, met zout en peper kruiden en over de salade gieten.
Goed vermengen en 30 tot 35 minuten in laten trekken.
Bereidingswijze
Het vel van de braadworst verwijderen en het vlees vermengen met sjalot, peterselie, bieslookrolletjes en het eigeel.
Daarna met peper kruiden.
Schnitzels platslaan, tot aan de rand met de vleesmassa bestrijken en strak oprollen.
Hiervan ca. 3 cm brede rolletjes snijden en licht met zout en peper kruiden.
Steeds 3 rolletjes op een houten prikker steken.
In hete olijfolie met rozemarijntakjes aan beide zijden aanbakken, aan de kant schuiven en gaar laten worden.
Bron
Volle Kanne ZDF
Serveertip
De salade op een bord scheppen, hierop een spies leggen en met muntkroontjes garneren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties