Pasta met sperciebonen, pittige tomaat en St. Jakobsschelpen

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-2012
  • Pasta met sperciebonen, pittige tomaat en St. Jakobsschelpen

    Pasta met sperciebonen, pittige tomaat en St. Jakobsschelpen

    Pasta met sperciebonen, pittige tomaat en St. Jakobsschelpen

Dit is wel een heel lekker nieuw pastarecept. Lekker licht en maar 550 Kcal p.p. Ik ben hier zéér tevreden over dus probeer zelf maar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pasta, bijvoorbeeld Penne of Spaghetti 100g p.p.
500 gram St. Jakobsschelpen
4 tomaten
3 bosuitjes
350 gram sperziebonen
4 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipeper
½ eetlepel paprikapoeder
125 ml zure room
Zout
Versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan, keukenpapier, koekenpan

Bereidingswijze

Ontdooi de St. Jakobsschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ze goed droog met keukenpapier. Halveer de tomaten en schep de zaadjes en het vocht eruit. Snijd het vruchtvlees in reepjes en laat deze even op keukenpapier uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Kook de pasta en de sperziebonen (schoongemaakt en gehalveerd) samen in een pan met ruim kokend water in 10-12 minuten beetgaar. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de St. Jakobsschelpen op redelijk hoog vuur in 2-3 minuten licht bruin en bijna gaar. Strooi de helft van het paprikapoeder en zout en peper naar smaak erover. Schep ze op een warm bord en houd ze warm (op de pan met pasta).Voeg de laatste lepel olijfolie aan het bakvet toe en bak de reepjes tomaat met de rest van het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. Strooi er wat zout en peper over, giet de pasta en sperziebonen af en roer de zure room en bosuitjes erdoor. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Schep de pasta in warme diepe pastaborden en verdeel de tomaat en St. Jakobsschelpen erover. Heerlijk anders !

Bron

Productschap vis (herschreven)

Serveertip

eet er een lekkere, frisse, salade bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten