Kerrie-aardappelpartjes

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-09-2012

Gemakkelijk en lekker!

Heerlijk bijgerecht met een heerlijk sausje. Simpel, snel en lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 800 gram aardappelen
- zout
- 2 eetlepels arachideolie (of zonnebloemolie)
- 3 theelepels kerriepoeder
- 2 eetlepels koriander (fijngesneden)
- versgemalen zwarte peper
- 200 gram yoghurt
- 1 el bieslook (gesnipperd
- 1 lente-ui, in dunne ringetjes
- 2 teentjes knoflook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon maar schil ze niet.

Snijd ze in partjes en kook ze ongeveer 12 min. in licht gezouten water. En giet ze af.

Verhit de arachideolie in een koekenpan, voeg het kerriepoeder en de aardappelpartjes toe en bak ze al roerend in 5 min. goudgeel.

Voeg de koriander toe en breng de aardappelpartjes op smaak met zout en peper.

Meng de yogurt, het bieslook, het lente-uitje en de knoflook. Voeg nog wat zout toe.

Serveer deze dipsaus bij de aardappelpartjes.

Bron

Boek: Mannen koken...vrouwen genieten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten