Gebakken sperziebonen met sesam

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-09-2012
  • Gebakken sperziebonen met sesam

    Gebakken sperziebonen met sesam

    Gebakken sperziebonen met sesam

Bonen op een andere manier: knapperig en lekker!

Een heerlijk gerecht dat ik voor mijn vrouw en vrienden gemaakt heb. Het was onverwacht eigenlijk heel erg lekker. Lekker voor bij stukje gevulde kipfilet. En het maakt het eten van sperziebonen net even wat specialer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 eetlepels sesamzaad
- 400 gram sperziebonen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 6 blaadjes basilicum (in reepjes)
- sap van 1 limoen
- zout
- versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 127,58 kcal
Koolhydraten 7,57 g
Eiwitten 4,13 g
Vetten 7,72 g

Bereidingswijze

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudgeel.

Haal de sperziebonen af en breek ze in stukjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de bonen op matig vuur ongeveer 5 minuten.

Voeg de honing, de sojasaus, het basilicum en het limoensap toe.

Breng het geheel op smaak met zout en peper en voeg tot slot het geroosterde sesamzaad toe.

Bron

Boek: Mannen koken...vrouwen genieten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten