Snelle kruidige aardappeltjes uit de magnetron

  • Mediterraan, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Kruidige gestoomde aardappeltjes uit de magnetron. Lekker en snel klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Ongeveer 400 gram ongeschilde, gewassen aardappelen of krieltjes.
1 afgestreken theelepel zout.
1 volle theelepel Provençaalse kruiden (gedroogd).
1/2 theelepel suiker.
1/2 tot 1 theelepel versgemalen peper.
1 flinke teen knoflook, uitgeperst.
3 eetlepels olijfolie.
1 eetlepel citroensap.
2 eetlepels water.
1 handje fijngehakte verse bieslook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Magnetron en magnetronschaal met deksel.

Bereidingswijze

Snijd grote aardappelen in stukjes van circa 2,5 tot 3 centimeter. Meng alle ingrediënten behalve de verse bieslook in de magnetronschaal en doe het deksel erop. Zet de magnetronschaal in de magnetron, stel die in op 1000 watt en stoom ze in ongeveer 8 minuten gaar in de magnetron. Haal daarna uit de magnetron en bestrooi met de verse bieslook.

Serveertip

Lekker met gegrild vlees en een salade of een willekeurige groente naar smaak.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Lisette1970 avatar
Lisette1970

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten