Snelle kruidige aardappeltjes uit de magnetron
- Mediterraan, Bijgerecht
- 0-10 min.
Kruidige gestoomde aardappeltjes uit de magnetron. Lekker en snel klaar.
Ingrediënten 2 personen
Ongeveer 400 gram ongeschilde, gewassen aardappelen of krieltjes.1 afgestreken theelepel zout.
1 volle theelepel Provençaalse kruiden (gedroogd).
1/2 theelepel suiker.
1/2 tot 1 theelepel versgemalen peper.
1 flinke teen knoflook, uitgeperst.
3 eetlepels olijfolie.
1 eetlepel citroensap.
2 eetlepels water.
1 handje fijngehakte verse bieslook.
Benodigdheden
Magnetron en magnetronschaal met deksel.Bereidingswijze
Snijd grote aardappelen in stukjes van circa 2,5 tot 3 centimeter. Meng alle ingrediënten behalve de verse bieslook in de magnetronschaal en doe het deksel erop. Zet de magnetronschaal in de magnetron, stel die in op 1000 watt en stoom ze in ongeveer 8 minuten gaar in de magnetron. Haal daarna uit de magnetron en bestrooi met de verse bieslook.
Serveertip
Lekker met gegrild vlees en een salade of een willekeurige groente naar smaak.