1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Snelle kruidige aardappeltjes uit de magnetron

Snelle kruidige aardappeltjes uit de magnetron

  • Mediterraan, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-09-2012

Ingrediënten 2 personen


Ongeveer 400 gram ongeschilde, gewassen aardappelen of krieltjes.
1 afgestreken theelepel zout.
1 volle theelepel Provençaalse kruiden (gedroogd).
1/2 theelepel suiker.
1/2 tot 1 theelepel versgemalen peper.
1 flinke teen knoflook, uitgeperst.
3 eetlepels olijfolie.
1 eetlepel citroensap.
2 eetlepels water.
1 handje fijngehakte verse bieslook.


Verder heb je nodig


Magnetron en magnetronschaal met deksel.


Kruidige gestoomde aardappeltjes uit de magnetron. Lekker en snel klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd grote aardappelen in stukjes van circa 2,5 tot 3 centimeter. Meng alle ingrediënten behalve de verse bieslook in de magnetronschaal en doe het deksel erop. Zet de magnetronschaal in de magnetron, stel die in op 1000 watt en stoom ze in ongeveer 8 minuten gaar in de magnetron. Haal daarna uit de magnetron en bestrooi met de verse bieslook.

Serveertip

Lekker met gegrild vlees en een salade of een willekeurige groente naar smaak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lisette1970


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lisette1970
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top