Reuzengarnalen in knofkook-roomsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Sappige garnalen in een warme, romige knoflooksaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak reuzengarnalen (diepvries)
25 gr roomboter
2 sjalotjes (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
scheutje droge witte wijn (ca 2 el)
250 ml kookroom
2 el peterselie (fijngesneden)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 204,14 kcal
Koolhydraten 6,86 g
Eiwitten 2,30 g
Vetten 17,75 g
Benodigdheden
Koekenpan of hapjespan

Voorbereiding

Laat de garnalen rustig ontdooien en dep ze dan droog en kruid ze met (versgemalen) peper en zeezout.

Bereidingswijze

Smelt de boter en bak hierin op laag vuur rustig de sjalotjes en knoflook in aan. Voeg dan de garnalen toe en bak ze tot ze mooi roze zijn. Blus dit af met de witte wijn en voeg de kookroom toe, laat een paar minuutjes sudderen. Doe er als laatste de peterselie door en dan direkt serveren.

Serveertip

Lekker met een krakend vers stokbrood!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten