Reuzengarnalen in knofkook-roomsaus
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Sappige garnalen in een warme, romige knoflooksaus.
Ingrediënten 4 personen
1 zak reuzengarnalen (diepvries)25 gr roomboter
2 sjalotjes (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
scheutje droge witte wijn (ca 2 el)
250 ml kookroom
2 el peterselie (fijngesneden)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 204,14 kcal |
Koolhydraten | 6,86 g |
Eiwitten | 2,30 g |
Vetten | 17,75 g |
Benodigdheden
Koekenpan of hapjespanVoorbereiding
Laat de garnalen rustig ontdooien en dep ze dan droog en kruid ze met (versgemalen) peper en zeezout.
Bereidingswijze
Smelt de boter en bak hierin op laag vuur rustig de sjalotjes en knoflook in aan. Voeg dan de garnalen toe en bak ze tot ze mooi roze zijn. Blus dit af met de witte wijn en voeg de kookroom toe, laat een paar minuutjes sudderen. Doe er als laatste de peterselie door en dan direkt serveren.
Serveertip
Lekker met een krakend vers stokbrood!