Kruidige bonen in tomatensaus

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2012
  • Kruidige bonen in tomatensaus

    Kruidige bonen in tomatensaus

    Kruidige bonen in tomatensaus

Een heerlijk bijgerecht die goed bij aardappelpuree of rijst past. Pittig op smaakt gebracht, komt deze gerecht het meest tot zijn recht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
15 ml olie
1 grote ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
1 kleine rode peper, fijn
1 kleine courgette, in blokjes
zout
5 ml paprikapoeder
5 ml korianderpoeder
1 blik tomaat of verse tomaten, in stukjes
1 pot bonen in tomatensaus (700 g)
2 e peterselie, fijn
zwarte peper voor verder op smaak brengen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit ui, knoflook en rode peper in olie tot zacht.
2. Voeg de blokjes courgette erbij en bak even mee.
3. Voeg nu de zout, paprikapoeder en korianderpoeder toe en bak tot smaken vrij komen.
4. Doen tomaten en bonen met saus bij mengsel en kook zachtjes tot alles gaar zijn en tomaten fijn gekookt.
5. Vlak voor serveren, roer jij de peterselie erdoor. Als jij gedroogde peterselie gebruikt voeg jij het vanaf begin van kooktijd erbij.
6. Maak verder op smaak met zout en peper, indien nodig.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Als gerecht wat droog kook, voeg jij water erbij ook moet jij het regelmatig roeren, dat het niet aanbranden op de bodem.
Op deze manier is dit volledig vegetarisch, maar er kunt ook spekjes of/en gehakt door.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten