Gesmoord rundvlees met broccoli
- Indonesisch,
- > 120 min.
- Geplaatst op 20-09-2012
Boterzacht rundvlees in een lekker kruidige saus met broccoli, champignons, bamboescheuten en tauge.
Je kunt dit ook bij de Chinees bestellen, maar geloof me, dit is veeeeeeel lekkerder!
Ingrediënten 4 personen
500 gr runderlappen (in blokken van ca 2x2 cm)25 gr boter
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (in plakjes)
250 gr champignons (in plakjes)
1 bakje boemboe voor Smoorvlees (Conimex)
1 broccolistronk (in roosjes)
1 blikje bamboescheuten (uitgelekt)
100 gr tauge
Seroendeng
Gebakken uitjes
Benodigdheden
Wok of braadpanVoorbereiding
Kook de broccoli 5 minuutjes voor, doe het kookwater over de taugeh en laat allebei uitlekken.
Bereidingswijze
Bak het vlees aan in de boter tot het rondom mooi bruin is. Doe er dan de ui, knoflook en champignons bij en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan de boemboe toe, bak even mee en doe er dan 3 dl water bij (of 2 dl water en 1 dl kokosmelk) en breng dit aan de kook. Doe dan een deksel op de wok of pan, draai het vuur laag en laat 2,5 uur smoren, roer af en toe. Doe dan de broccoli en bamboe erbij en laat nog 10 minuten pruttelen zonder deksel en voeg op het laatst de tauge toe. Bestrooi met wat seroendeng en gebakken uitjes en het is smultijd!
Serveertip
Dit smaakt heel lekker met Pandanrijst en ik doe er meestal ook nog spercieboontjes bij, maar het hoeft niet perse.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties