Scampi in filodeeg met een wortelsoepje

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8-12 Gepelde grote scampi`s.
2 pakken filodeeg.
4 Pers sinasappels.
5 Grote winterpenen.
1 Ui.
1 Envelopje saffraan.
1/2 Theelepel kummelzaad.
5 Tenen knoflook.
Room.
1/2 liter gevogeltebouillon.
Tuinkers.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

Verwijder schil en darmkanaal van de scampi.
Snij de scampi op de buik in zodat hij recht gelegd kan worden.
Was 1 sinasappel en rasp de buitenschil.
Laat het filodeeg ontdooien en snij in 4 delen ( vierkantjes).
Leg een scampi op het filodeeg ( 2 laagjes deeg per scampi), strooi er wat sinasappelschilraspt op en een beetje peper en zout.
Rol de scampi in het deeg en plak het uiteinde vast met een beetje water.
De uiteinden blijven open.

Soep:
Maak de wortels schoon en snij in blokjes.
Schil de ui en snij in grove stukken.
Pers 3 knoflook teentjes.
Pers de 3 sinasappelen.
Fruit de ui , knoflook en de wortelen in de olie en voeg de kummel en safraan toe.
Afblussen met sinasappelsap en bouillon.
Dit gaar koken.
Pureer met de staafmixer en wrijf door een zeef.
Frituur de scampi`s ongeveer 3 min. en laat even uitlekken op keukenpapier.
Giet mde soep in een klein kopje .
Leg 2 scampi`s kruislinks op elkaar en serveer te samen met de soep.
Laat paar druppels room van korte afstand in de soep vallen.
Garneren met tuinkers.

Bron

Recept van t.v progamma

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten