1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Groene asperges
  6. Klassieke Aspergesoep

Klassieke Aspergesoep

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gram witte en groen asperges, 1 kruidenbouillontablet, 1 theelepel bloem, 1 bekertje crhme franche a 125 gram,nootmuskaat, zout, peper.


Verder heb je nodig


Staafmixer.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de witte asperges en snijd van de groene en de witte asperges de houtachtige uiteinden (ca.2cm) eraf. Snijd de asperrges in schuine stukken en kook ze in een pan met 1 liter water ca. 15 minuten. Haal de aspergekoppen uit de pan en pureer de rest met het kookvocht in de pan. Verkruimel het bouillontablet erboven. Roer de bloem met de crhme franche tot een glad papje en voeg dit al roerend bij de aspergesoep. Voeg de aspergekoppen toe. Breng de soep aan de kook en laat hem ca. 3 minuten doorkoken. Breng de soep op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top