Kaas Vlinders

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012
  • Kaas Vlinders

    Kaas Vlinders

    Kaas Vlinders

op speciaal verzoek, kaasvlinders van Gre.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
Voor ongeveer 15 kaasvlinders
• 1/2 pakje bladerdeeg
• 1 ei, los geklopt
• geraspte emmentaler of belegenkaas
peper/ zout
• beetje bloem om te bestuiven
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestuif je aanrecht met bloem.
Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek. De lengte moet ongeveer 35 cm zijn en een dikte hebben van ca.2-3 mm.Houd de breedte van de plakjes bladerdeeg aan.

Bereidingswijze

Strooi kaas over het bladerdeeg.
Rol nu het bladerdeeg aan een kant tot het midden op. Rol dan de andere zijde tot het midden er strak tegen aan zit en 1 grote lange vlinder ontstaat. Smeer het losgeklopte ei tussen de 2 rollen. Zo blijven ze tegen elkaar geplakken.
Leg de Rol voor je ze gaat snijden in kleinere plakken ca.30 min in de koelkast om te rusten en op te stijven.
Snijd er dan plakjes van ca.1 cm dikte van.Smeer dan ei over de kaasvlinders. Strooi er peper en zout over. Bak in 10-15 min goudbruin op 200 graden.

Serveertip

dit kun je ook doen met een lekkere pesto of zongedroogde tomaatjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bianca_md avatar
bianca_md 20-07-2014

Ik heb het zelfde probleem. Smaak is top, maar de vlinders zijn heel mini..,

Culpa avatar
Culpa 30-03-2013

Ik heb ze zojuist gemaakt, maar ze zijn zo klein. Klopt dit? De smaak is heerlijk. :) Hoe krijg ik wat grotere vlinders?

ankie43 avatar
ankie43 25-09-2012

Maak dit heel vaak. Bestrijk eerst het bladerdaag met pesto en dan plakjes edammertje erop en dan oprollen. Grote tophit hier en zo lekker makkelijk. Groet van Ankie

RFB avatar
RFB 24-09-2012

gisteren gemaakt, ik gebruikt 2,5 plakje bladerdeeg voor een serie van circa 10 vlinders, 1 serie heb ik gewoon met geraspte oude Goudse gedaan, serie 2 de plak eerst ingesmeerd met pesto en er daarna nog gerapte kaas over en oprollen, alle 20 waren ze in een flits op , Bedankt!

Fressnapf avatar
Fressnapf 22-09-2012

Ik wil niks zeggen, maar heb vanmiddag 4 pakjes bladerdeeg verwerkt tot kaasvlinders en lekker en leuk dat ze zijn! De trommels zijn gevuld, Bedankt Gré Nu naar bed. Goed weekend, Alex. BTW ik had nog Gruyere dus heb die maar genomen, lekker pittig.

lenepeen avatar
lenepeen 21-09-2012

Strooi je de kaas er op het laatst over, of al eerder zodat je de kaas meerolt? Ga ze zeker maken. Lekker!

ArualB avatar
ArualB 20-09-2012

Meegenomen, dank je wel. Groetjes, Laura

Fressnapf avatar
Fressnapf 19-09-2012

HEERLIJK !! Hartelijk dank, zal je laten weten hoe ze waren. Grt. Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten