Fantastische appeltaartcake
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
Een appeltaart die supermakkelijk is om te maken, niet kan mislukken en overheerlijk is!
Ingrediënten
1,5 kilo GoudreinettenEen paar scheppen kristalsuiker
Kaneel
250 g basterdsuiker
250 g boter
2 zakjes vanillesuiker
Scheut citroensap
250 g bloem
5 eieren
1 zakje bakpoeder
Benodigdheden
MixerSpringvorm van 26 cm doorsnee
Voorbereiding
Schil de appels. Snijd ze in stukken en schep ze om met kaneel en met een paar scheppen suiker. Vet de vorm zo nodig in. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bereidingswijze
Mix de basterdsuiker, boter, vanillesuiker en citroensap tot een glad beslag. Voeg dan de bloem, eieren en bakpoeder toe, mixen en klaar is Kees.
Schep een laagje beslag op de bodem van de vorm en bedek ook de wanden ermee.
Schep de appels er op en verdeel de rest van het beslag er overheen.
Zet de taart een uur in de oven. Daarna nog maximaal een half uur op 160 graden.