Fantastische appeltaartcake

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.

Een appeltaart die supermakkelijk is om te maken, niet kan mislukken en overheerlijk is!

Deel dit recept

Ingrediënten
1,5 kilo Goudreinetten
Een paar scheppen kristalsuiker
Kaneel
250 g basterdsuiker
250 g boter
2 zakjes vanillesuiker
Scheut citroensap
250 g bloem
5 eieren
1 zakje bakpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer
Springvorm van 26 cm doorsnee

Voorbereiding

Schil de appels. Snijd ze in stukken en schep ze om met kaneel en met een paar scheppen suiker. Vet de vorm zo nodig in. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

Mix de basterdsuiker, boter, vanillesuiker en citroensap tot een glad beslag. Voeg dan de bloem, eieren en bakpoeder toe, mixen en klaar is Kees.
Schep een laagje beslag op de bodem van de vorm en bedek ook de wanden ermee.
Schep de appels er op en verdeel de rest van het beslag er overheen.
Zet de taart een uur in de oven. Daarna nog maximaal een half uur op 160 graden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Jannekeskeuken avatar
Jannekeskeuken

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten