Aardbeientaart met mascarpone

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg:
250 g bloem
150 g boter + klontje voor het invetten
80 g kristalsuiker
40 g blanke amandelen
1 ei

Voor de vulling:
1 bakje aardbeien
250 g mascarpone (1 bakje)
50 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine
Huishoudfolie
Ronde taartvorm (diameter 21 cm)
Bakpapier
Blindbakvulling

Voorbereiding

Maak het deeg minstens 3 uur van tevoren, of zelfs 1 dag van tevoren. Maal de amandelen in de keukenmachine tot amandelmeel. Mix in de keukenmachine de bloem, de boter, de suiker en het amandelmeel tot een fijn kruimelig mengsel. Voeg het ei toe en laat de keukenmachine nog een paar keer draaien tot het deeg een bal vormt. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet de bakvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Prik er met een vork gaatjes in en bekleed de vorm ermee. Leg het bakpapier erop en vervolgens de steunvulling. Zet de taart 10 minuten in de oven. Haal het Bakpapier en de steunvulling weg, zet de oven op 180 graden en bak de taart nog eens 10 minuten.

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Roer met een vork de mascarpone, de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Verdeel dit mengsel over de afgekoelde taartbodem. Leg de aardbeiplakjes erop.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten