Mmm! Italiaanse pastasalade met kip, spinazie en mozzarella

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012
  • Mmm! Italiaanse pastasalade met kip, spinazie en mozzarella

    Mmm! Italiaanse pastasalade met kip, spinazie en mozzarella

    Mmm! Italiaanse pastasalade met kip, spinazie en mozzarella

Deze heerlijk frisse pastasalade boordevol vitamines en mineralen heb ik naar eigen smaak samengesteld. En ik kan je vertellen, hij is zeker voor herhaling vatbaarhttp://images.smulweb.nl/smilies/2.gif Ik wens je veel smulplezier!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. gedroogde fusili pasta

Salade
  • 150 gr verse bladspinazie
  • 1/4 (kleine) krop ijsbergsla, of zakje veldsla- of rucolamelange
  • 350 gr. (scharrel) kipfilet
  • 1 rode paprika
  • cherrytomaatjes (geel of oranje is leuk voor de kleur)
  • 2 lente-/bosuitjes
  • 1/3 tot 1/2 komkommer (afhankelijk van grootte)
  • 2 bollen mozzarella
  • half bakje champignons
  • half blikje zwarte olijven zonder pit
  • italiaanse kruiden
  • zout, peper


Dressing
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 8 el olijfolie
  • zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • scherp mesje
  • snijplank
  • koekenpan
  • pasta pan
  • grote slakom en -bestek

Voorbereiding

Pasta
Kook de pasta gaar in ruim water en spoel met koud water af. Lauwwarm is ook ok.

Kipfilet

  • snij de kipfilet in blokjes of reepjes en bak ze even rondom bruin.
  • Voeg peper en italiaanse kruiden toe.
  • Gooi pas het zout erbij als de kip klaar is, anders wordt het taai.
  • kip laten afkoelen.


Champignons
  • borstel de champignons schoon
  • bak ze mooi rondom bruin
  • voeg tijdens het koken italiaanse kruiden, peper en als laatste zout toe.


Dressing
Deze kun je prima maken tijdens het koken.
  • mix hiervoor eerst de azijn goed met de honing. Deze volgorde zorgt ervoor dat de honing goed wordt opgelost (tip van Jamie Oliver)
  • voeg de olijfolie toe en blijf net zo lang mixen tot er een vrij dikke dressing ontstaat.
  • breng op smaak met wat zout en peper.


Salade
Was alle groenten

Bereidingswijze

Doe de spinazie in de slakom. Alles wat hierna gesneden wordt, kun je er meteen bij gooien.

Snijden

  • sla (indien van toepassing)
  • lenteuitjes en olijven in plakjes.
  • mozzarella en komkommer in kwart plakjes
  • tomaatjes in vieren
  • paprika in blokjes


Gooi de afgekoelde pasta, kip en champignons erbij. Doe dit niet als het nog warm is, want dat is niet echt bevorderlijk voor de sla :D

Doe als allerlaatste de dressing erbij, maar als je de salade nog een dag wilt bewaren, kun je de dressing beter pas op je bord toevoegen.

Schep alles goed door elkaar. Je salade is klaar:)

Tips
Vervang de honing uit de dressing eens door pesto!

Vegetarische variant
Maak deze salade eens met geitenkaas i.p.v. mozzarella en laat de zwarte olijven, kip en champignons weg. Lekker met een olijfolie-balsamico-tijm-honing dressing. Voeg weer zout en peper naar smaak toe.

Serveertip

Serveer er een frisdroge italiaanse witte wijn bij. Dit maakt het helemaal af!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten