aardappelsalade met zongedroogde tomaten

  • Bijgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Aardappel
1 tablet Kippenbouillon
200 gr. Sla gemengde
1 stuk Rode ui gesnipperde
1 stuk Paprika groene
75 gr. Tomaat gedroogde, op olie
200 gr. Feta
3 eetlepels Mosterd
1 eetlepel Kruidenazijn
1 eetlepel Balsamicoazijn
5 eetlepels Olijfolie
100 gr. Pijnboompit
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

kook de aardappelen in water met het koppenbouillontablet gaar. Giet ze af en laat ze helemaal afkoelen. Was de sla en laat hem uitlekken. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon (ontdoe de paprika van steel en zaadlijsten) en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de tomaten grof. Verkruimel de feta. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al schuddend goudbruin. Roer een dressing van de mosterd, de azijnsoorten, de olie en wat peper en zout. Schep de gemengde sla, de aardappeltjes, de tomaten en dressing door elkaar. Verdeel er de feta en de pijnboompitten over.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hastallinga avatar
hastallinga

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten