Gestoofd rundvlees met abrikozen en basmatirijst Rundvlees e

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr. Basmatirijst
300 gr. Rundvlees
150 gr. Abrikoos gedroogde
1 stuk Appel
150 gr. Haricot vert
1 stuk Paprika gele
1 teentje Knoflook
10 draadjes Saffraan
2 theelepels Paprikapoeder
1 theelepel Cayennepeper
2 theelepels Kaneel
2 takjes Koriander verse, gehakte
2 eetlepels Sesamzaad
2 deciliter Water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de saffraan in een klein beetje water. Snijd het vlees en de paprika in dunne repjes en snipper de ui. Doe het vlees samen met de ui, paprika, saffraan (met het water), paprikapoeder, kaneel en cayennepeper in een tajine (of cruset pan) samen met 2dl. water en laat het gaar stoven in 6 uur. Kijk af en toe of er extra water nodig is en voeg dit eventueel toe. Kook de basmatirijst volgens de verpakking gaar. Voeg de laatste 10 minuten de haricots verts en de gedroogde abrikozen toe. Voor het serveren nog het sesamzaad en korander er overheen strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten