1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gestoofd rundvlees met abrikozen en basmatirijst Rundvlees e

Gestoofd rundvlees met abrikozen en basmatirijst Rundvlees e

Door: hastallinga

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Ingrediënten 4 personen


200 gr. Basmatirijst
300 gr. Rundvlees
150 gr. Abrikoos gedroogde
1 stuk Appel
150 gr. Haricot vert
1 stuk Paprika gele
1 teentje Knoflook
10 draadjes Saffraan
2 theelepels Paprikapoeder
1 theelepel Cayennepeper
2 theelepels Kaneel
2 takjes Koriander verse, gehakte
2 eetlepels Sesamzaad
2 deciliter Water



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de saffraan in een klein beetje water. Snijd het vlees en de paprika in dunne repjes en snipper de ui. Doe het vlees samen met de ui, paprika, saffraan (met het water), paprikapoeder, kaneel en cayennepeper in een tajine (of cruset pan) samen met 2dl. water en laat het gaar stoven in 6 uur. Kijk af en toe of er extra water nodig is en voeg dit eventueel toe. Kook de basmatirijst volgens de verpakking gaar. Voeg de laatste 10 minuten de haricots verts en de gedroogde abrikozen toe. Voor het serveren nog het sesamzaad en korander er overheen strooien.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hastallinga
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top