Canneloni met ricotta en spinazie Vegetarisch en Pasta

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 stuks Cannelloni
500 gr. Spinazie
2 stuks Vleestomaten
100 gr. Kaas geraspte
150 gr. Ricotta
2 stuks Eierdooiers
50 gr. Paneermeel
1 mespunt Nootmuskaat
2 eetlepels Olijfolie
1 zak Rucola
1 stuk Peper
1 stuk Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De spinazie wssen, goed laten uitlekken en even kort opstoven in een koekenpan met een eetlepel olijfolie. De spinazie grof snijden, nogmaals laten uitlekken en mengen met de ricotta, eidooiers, paneermeel, nootmuskaat en 50 gram van de geraspte kaas. Op smeek brengen met peper en zout. De massa in een spuitzak doen en in de canneloni-hulzen spuiten, totdat ze gelijkmatig gevuld zijn.
Snijd de pommodori tomaten in 8 dikke plakken en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Bestrooi de tomaatplakken met peper en zout en leg de canneloni hierop. Op elke plak tomaat een canneloni. Bestrooien met de overige geraspte kaas en 20 minuten in een hete oven van 165 graden C. laten garen. Schep de plak tomaat met hierop de canneloni op een klein diep bord en geef er twee per persoon. Lekker met rucola en nog wat extra olijfolie eroverheen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten