Ossobuco van zeeduivel (of kabeljauw) met gestoomde groenten

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Krieltje
400 gr. Zeeduivelfilet
400 gr. Kabeljauw
2 stuks Rode uien in ringen
400 gr. Bospeen
1 stuk Prei
2 stuks Venkelknollen
1 teentje Knoflook
2 takjes Rozemarijn
2 blaadjes Laurier
4 eetlepels Olijfolie
200 milliliter Wijn witte, droge
200 milliliter Visbouillon
1 stuk Zout
1 stuk Peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de krieltjes in ruim water gaar. Snijd de zeeduivel of kabeljauw in vier gelijke porties. Bestrooi de vis met peper en zout. Laat de sauteuse (= grote lage pan) warm worden met de olijfolie en bak de vis goudbruin. Ondertussen de uien, prei, venkel en geschilde bospeen in ringen snijden en de knoflook snipperen. De vis uit de pan nemen en op een bord leggen. Alle groenten in de hete sauteuse doen en ook de rozemarijn en laurier toevoegen. Even een paar minuten goed meebakken en dan de witte wijn en visbouillon toevoegen. De vis terug in de pan, op de groente, leggen. Deksel op de pan leggen en gedurende 8 minuten de vis op laag vuur laten garen. Hierna de groente op smaak brengen met peper en zout en dan samen met de vis en een beetje van de jus opdienen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten