Geitenkaasquiche uit het Groene Hart Vkr.20-3 2009 Vegetaris
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 19-09-2012
Ingrediënten 4 personen
250 gr. Croissantdeeg20 gr. Boter
4 struikjes Witlof
2 stuks Preien
4 stuks Eieren
250 milliliter Slagroom
100 gr. Geitenkaas
1 stuk Peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een lage quichvorm in. rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht: verricht zonodig nog wat snijd-, druk en plakwerk om een mooie deegplak te krijgen, waarmee je de vorm bekleedt. Zet de deegbodem tot gebruik in de koelkast. Snijd de witlof in dunne reepjes en de preitjes in ringetjes. Verhit de boter in een braadpan of wok en roerbak de witlof en prei een paar minuutjes op matig vuur. Laat iets afkoelen. Klop de eieren door de slagroom en meng er de blauwdraderige geitenkaas in blokjes gesneden en flink peper door. Verdeel de groente over de deegbodem, schenk het ei-kaasmengsel erover en bak de quich in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Snijd in punten en serveer.
Laatste reacties
Voor hoeveel personen is dit gerecht?