geroosterde drumstick in tomatensaus blz. 60 Romertopf Cora

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 stuks Kipdrumsticks
1 stuk Zout
1 stuk Peper
1 stuk Dijonmosterd
1 teen Knoflook
1 blikje Tomatenpuree
2 deciliter Water
0.50 theelepel Suiker
0.50 eetlepel Ketjap
1 eetlepel Chilisaus
1 eetlepel Citroensap
1 kopje Atjar tjampoer
300 gr. Zilvervliesrijst
1 stuk Salade
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de kipstukken met zout en peper en bestrijk ze met mosterd. laat ze onder een hete grill bruin roosteren, laat ze wat afkoelen en doe ze over in de vochtige schotel, die ingevet is. Maak een mengsel van de tomatenpuree, fijngeperst teentje knoflook, water, suiker, ketjap en chilisaus en giet het over de kip. Plaats de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 250 graden en laat de kip gaar worden in ca. 1 uur. Roer voor het serveren het citroensap en de atjar tempoer erdoor. Geef het gerecht met rijst en een komkommersalade of de limoenpinda salade.

Laatste reacties

carolientje61 avatar
carolientje61 19-09-2012

Lekker weer eens een gerecht uit de romer. ik neem hem mee. Dank je wel voor het delen. groeten Carin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten