pompoensoep SB TS 2008 1 blz. 109 Soep vegetarisch en brood

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 stuk Pompoen geschilde, in stukken
2 stuks Uien
2 teentjes Knoflook
1500 milliliter Water
1 eetlepel Olijfolie
1 theelepel Kerriepoeder
2 stuks Laurierbladeren
1 bosje Peterselie
1 stuk Peper
6 stuks Malzkornbroodjes
6 plakjes Kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de klein gesneden uien in een eetlepel olijfolie en pers de knoflook er boven uit. Schil de pompoen en haal de pitten eruit. Snijd de pompoen in kleine blokjes en breng deze samen met het ui-knoflookmengsel, larierblaadjes, 1500 ml. water en kruidenbouillonblokjes aan de kook. Breng op smaak met de kerriepoeder en peper en zout. Als de pompoen gaar is, de soep laten afkoelen en de soep met een staafmixer tot een gladde massa maken. Weer even aan de kook brengen en garneren met peterselie. Lekker met een waldkornbroodje met kaas.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hastallinga avatar
hastallinga

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten