Zuurkool met goulash Stampot en klein vlees

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Aardappel
2 stuks Rookworsten
500 gr. Zuurkool
1 stuk Paprika rode
1 stuk Ui rode
1 blikje Tomatenpuree
250 gr. Champignon
4 stuks Tomaten
100 milliliter Melk
1 eetlepel Olijfolie
2 theelepels Goulashkruiden
1 theelepel Cayennepeper
1 stuk Peper
1 stuk Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappels met zout naar smaak in een grote pan. Leg wanneer het water kookt de helft van de zuurkool op de aarappels. Snijd de ui in ringen, verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in reepjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de uienringen met de paprika. Snijd de tomaten en de champignons in stukjes en voeg die samen met de goulashkruiden en de cayennepeper bij de uien/paprika. Breng op smaak met zout en peper. Als laatste de tomatenpuree en 100 ml. water toevoegen en zachtjes laten pruttelen. Laat ondertussen de rookworst in heet water wellen of verwarm hem in de magnetron. Als de aardappels gaar zijn, kook de melk en maak er een stamppot van. Als laatste de rauwe zuurkool toevoegen. Serveer de zuurkoolstamppot met de goulash. N.B. Als je minder zure zuurkool wilt kook dan meteen alle zuurkool met de aardappels mee.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten