Gehaktschotel met witte bonen Klein vlees en peulvruchten

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Gehakt
3 sneetjes Wittebrood met zachte korst, oudbakken
1 stuk Ei
1 stuk Zout
1 stuk Peper
1 blik Witte boon in pot
1 stuk Ui
3 eetlepels Olijfolie
1 teentje Knoflook
1 stuk Laurierblad
1 theelepel Tijm
1 blikje Tomatenpuree
1 stuk Citroen
2 eetlepels Boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak het gehakt aan met geweekt witbrood, een losgeklopt ei, zout en vers gemalen peper. Druk het gehakt in een ingevette ovenvaste schaal en leg klontjes boter op het gehakt. Dek de schaal af met folie en zet het gehakt ruim 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Maak ondertussen een saus van witte bonen. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel er koud water over uit. Fruit de gesnipperde ui in olie en voeg de knoflook toe. Meng bonen door de ui en leg het laurierbled met tijm bovenop de bonen. Los de tomatenpuree op met wat water en schenk dit over de bonen uit. Leg een deksel op de pan en laat alles 20 minuten doorstoven. Verwijder het laurierblad. Roer de bonen goed om, voeg misschien nog iets water toe en breng de bonen op smak met citroensap. Neem het folie van het gehakt. Schep de bonen op het gehakt. Meng goed het vet van het gehakt door de bonen en laat de schaal nog 10 minuten in de oven staan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten