Fantastische lasagne met vis JO KOOK blz. 76 Vis en pasta

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 gr. Boter
1 stuk Ui
2 stuks Winterwortels
3 stengels Bleekselderij
1 stuk Venkelknol
1 bosje Peterselie
1 stuk Laurier
100 gr. Pancetta
250 gr. Gamba
1 deciliter Wijn witte, droge
8.50 deciliter Melk
80 gr. Bloem
1 stuk Zeezout
1 stuk Peper zwarte
1 stuk Nootmuskaat
600 gr. Kabeljauw
300 gr. Kerstomaatje
70 gr. Kaas Parmezaanse, geraspte
250 gr. Lasagne
1 bosje Rucola
50 gr. Broodkruim
1 stuk Citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Smelt de helft van de boter in een grote, diepe pan op matig vuur. Doe de ui, wortel, selderij en venkel erbij en fruit die 10 minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Pak de peterselietakjes en het takje laurier bij elkaar, rol het bundeltje samen met de garnalenkoppen bij de groente in de pan en laat dit alles ongeveer 15 minuten op staan, tot de groenten lekker zacht, maar nog niet verkleurd en de garnalenkoppen mooi roze zijn. Giet de wijn erbij en laat het vocht een paar minuten inkoken. Schenk de melk erbij en laat het zaakje op laag vuur wer aan de kook komen. Draai zodra de melk begint te koken het vuur uit en leg het deksel op de pan zodat de smaken op elkaar in kunnen werken. Verhit de rest van de boter in een andere diepe pan, doe wanneer de boter helemaal is gesmolten en pruttelt de bloem erbij en roer het tot een glad papje. Vis met een tang de garnalen koppen en het kruidenbundeltje uit de hete melk en knijp er boven de pan het sap uit alvorens ze weg te gooien. Schep een flinke lepel hete melk met groente bij het boter-bloemmengsel en roer het mengsel glad. Doe er nog een schep bij en roer opnieuw. Herhaal dit tot alle melk en groente op is en je een dikke witte saus hebt. Laat hem al roerende langzaam aan de kook komen en een paar minuten doorkoken om de bloem gaar te laten worden. Zet de pan van het vuur en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Als je nog voelsprieten van de garnalen ziet drijven moet je die eruit vissen. Kijk op de verpakking van de pasta of je de vellen van tevoren een minuut in kokend water met wat zout moet blancheren.
Schep een kwart van de saus in een grote lasagneschaal en strijk het gelijkmatig uit zodat het ook goed in de hoeken zit. Leg er een derde deel van de vis, een derde deel van de tomaten, een derde deel van de gehakte peterselie en ongeveer een kwart van de parmezaanse kaas op en bedek dit alles met lasagnevellen. Herhaal dit met nog twee lagen vulling en pasta, strijk het laatste restje saus erover en strooi er het laatste beetje Parmezaanse kaas over. Maal de broodkruimels, peterselieblaadjes en citroenschil fijn in een keukenmachine en strooi het mengsel erover.
Dek de lasagne af met de aluminiumfolie en zet de schaal 45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het folie er na een half uur af. Zorg ervoor dat de lasagne door en door gloeiend heet is en serveer er een beetje rucola met wat drsssing bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten