1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. labskous

labskous

Door: maryh

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen
500 gram gekookte bietjes
250 gram corned beef
50 gram boter
2 uien
4 zure haringen
2 grote zoetzure augurken
zout
versgemalen peper
4 eieren
enkel kleine zoetzure augurken.


Verder heb je nodig


Mixer of pureestamper.
Grote pan.
Koekenpan.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappen schillen en wassen.
De bietjes schillen en in stukjes snijden.
De corned beef, de zure haring, ui, augurken in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in een pan met wat water en zout 15 minuten, voeg de bietjes toe en kook alles nog 5 minuten door.
Giet het water af.
Pureer het aardappel-bietjesmengsel met de mixer of pureestamper.
Roer de corned beef door de stamppot.
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin de uien in circa 7 minuten lichtbruin.
Roer de uien, de haringen, de augurken en wat zout en peper door de stamppot en laat alles bij weinig hitte door en door warm worden.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de eiere.

Serveertip

Schep de labskous op een schaal en garneer het gerecht met de gebakken eieren en wat augurkjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top