Pompoensoep met Parmezaan

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Een lekker soepje bij de entree naar het herfstseizoen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
60g boter + 1 klontje
30g bloem
2 rode uien, fijngehakt
1 kg pompoen, in blokjes
1 glas witte wijn
1 liter bouillon (groenen of gevogelte)
100ml slagroom
1 blokje Parmezaanze kaas + 40g geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de 60g boter in een pan. Verwarm 2 minuten op laag vuur onder voortdurend roeren en haal vervolgens van het vuur.
Doe het klontje boter in een stoofpan en bak de uien en de pompoen op matig vuur 10 minuten aan onder regelmatig roeren. Kruid met peper en zout. Voeg de witte wijn toe, laat 5 minuten koken en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
Meng de inhoud van de pan fijn en voeg tegelijkertijd ook het mengsel van bloem en boter toe.
Voeg de room toe, meng goed en laat onder voortdurend roeren kort inkoken. Kruid met peper en zout indien nodig. Haal van het vuur en voeg de geraspte Parmezaan toe.

Bron

Aan tafel, Cyril Lignac

Serveertip

Opdienen met Parmezaankrullen die u zelf kunt schaven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten