Veganistische paprika-

  • Slanke keuken, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012

Een paprikaroomsoep die ik hier had gevonden, en heb "omgetoverd" naar de vegan versie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
3 rode paprika`s
(3 eetlepels olijfolie)
3 theelepels paprikapoeder + ev. 1 tl chilipoeder
125g Seven Arrows tofu (= Japanse tofu, "vetvrij" maar smaakt romiger dan gewone)
1 kruidenbouillonblokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpot
Staafmixer
Zeef + pannelikker

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen. Paprika′s wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. In soeppan olie verhitten.

Bereidingswijze

Ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes bakken. Paprikapoeder, 4 dl water, tofu en bouillonblokje toevoegen. Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Soep mixen/pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep door zeef wrijven (hoeft niet perse) en nog ca. 1 minuut opkoken.

Bron

Bewerking niet-vegan Smulweb recept

Serveertip

Kleine gekruide stukjes tofu bakken voor er in, peterselie, croutons, ...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten