Mijn tomaten-groentesoep, goed gevulde, maaltijdsoep

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2012
  • Mijn tomaten-groentesoep, goed gevulde, maaltijdsoep

    Mijn tomaten-groentesoep, goed gevulde, maaltijdsoep

    Mijn tomaten-groentesoep, goed gevulde, maaltijdsoep

Lekker met dit herfstweer! Deze soep heb ik zondag j.l. gemaakt. Dit is een zéér goed gevulde en complete, zeer gezonde, maaltijdsoep die ook barst van de smaken. Heerlijk in een kom met vers warm stokbrood met kruidenboter voor de openhaard en bij de TV eten. Ook in de winter maak ik hem vaak en is ronduit een gezonde, magere, vitamine boost waar je lekker vol van raakt, warm van wordt en bijzonder lekker smaakt. Het is even werk, wel leuk werk, maar je krijgt er ook wel wat voor terug. Probeer hem zelf zou ik denken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 runderschenkeltje
250 gr verse runderpoulet
250 gr mager rundergehakt
2 dikke prei stengels
2 mooie winterpenen
3 bosuitjes
2 vleestomaten
125 gr champignons of kastanje champignons
Blikje tomatenpuree
1 Bosje verse peterselie 25 gr
1 bosje verse selderij 40 gr
Paar handjes baby schelpjes pasta of vermicelli
2 ½ liter water
Zeezout
Zwarte peper (voor wat meer pit, hoeft niet)
2 tabletten tuinkruidenbouillon
2 tabletten runderbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote kookpan met deksel of sneller snelkookpan

Voorbereiding

Was alle groente, de tomaat, champignons en bosuitjes en snij ze fijn in plakjes of julienne. Doe in een roestvrijstalen bak en bewaar. Snipper de peterselie en de selderij. Neem rundergehakt, beetje peper/zout en rol alvast balletjes.

Bereidingswijze

Neem een grote kookpan, soeppan of snelkookpan en vul die met het water. Doe de runderschenkel er in en de runderpoulet en de bouillonblokjes. Trek nu in dik een uur een heerlijke bouillon met deksel er op. Voeg na 3 kwartier ook de balletjes vast toe, kunnen ze mee garen en ook smaak afgeven. Verwijder dan het bot, breng aan de kook en voeg alle groente, de schelpjes of vermicelli, blikje tomatenpuree en de kruiden toe. Laat nu nog 20 minuten door pruttelen zodat de groente gaar kan worden. Nu proeven en als het eventueel wat flauw is nog een beetje zout (of maggi) toevoegen. Eet smakelijk !

Serveertip

Lekker met stokbrood en kruidenboter of een beetje Franse kaas.

Laatste reacties

Anacrea avatar
Anacrea 05-02-2013

Lijkt mij een heerlijke soep. Heb het recept bewaard en ga hem zeker een keer maken. Groetjes Anneke

alidada avatar
alidada 22-12-2012

mmm. ik ben gek op soep dus neem ik dit mee. Bedankt voor je recept Alex. Groetjes, Louise

estherbakermans avatar
estherbakermans 16-11-2012

dank je alex ik ga het proberen groetjes esther

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 23-09-2012

Lekker soepje Alex, neem ik graag van je mee. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten