Coq au vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2012

Een klassieker uit de Franse keuken maar hij blijft lekker, zeker in de frissere periodes!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr boter
1 bakje gerookte spekblokjes
4 kippenbouten
2 uien (in halve ringen)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 blikje tomatenpuree
1/2 fles rode bourgognewijn
2 el cognac
1/2 kippenbouillonblokje
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
250 gr champignons (gehalveerd)
evt maizena om te binden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan

Voorbereiding

Breng de kippenbouten op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan en bak hierin de spekblokjes aan. Doe er de kippebouten bij en bak die mooi rondom goudbruin, voeg dan de uien, knoflook en tomatenpuree toe en bak die even mee. Giet dan voorzichtig de bourgogne en cognac erbij met het verkruimelde bouillonblokje en de tijm en rozemarijn en breng het aan de kook. Sluit dan de pan en laat een uurtje zachtjes garen. Doe er dan de champignons bij en laat nog een kwartiertje gaan. Als je wil kan je de saus wat binden met maizena aangelengd met water, maar dat is naar smaak.

Serveertip

Lekker bij gekookte aardappels met spercieboontjes!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten