1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq au vin

Coq au vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2012

Ingrediënten 4 personen


50 gr boter
1 bakje gerookte spekblokjes
4 kippenbouten
2 uien (in halve ringen)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 blikje tomatenpuree
1/2 fles rode bourgognewijn
2 el cognac
1/2 kippenbouillonblokje
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
250 gr champignons (gehalveerd)
evt maizena om te binden


Verder heb je nodig


Grote braadpan


Een klassieker uit de Franse keuken maar hij blijft lekker, zeker in de frissere periodes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de kippenbouten op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan en bak hierin de spekblokjes aan. Doe er de kippebouten bij en bak die mooi rondom goudbruin, voeg dan de uien, knoflook en tomatenpuree toe en bak die even mee. Giet dan voorzichtig de bourgogne en cognac erbij met het verkruimelde bouillonblokje en de tijm en rozemarijn en breng het aan de kook. Sluit dan de pan en laat een uurtje zachtjes garen. Doe er dan de champignons bij en laat nog een kwartiertje gaan. Als je wil kan je de saus wat binden met maizena aangelengd met water, maar dat is naar smaak.

Serveertip

Lekker bij gekookte aardappels met spercieboontjes!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top