Aardappel hoemoes puree
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-09-2012
Ingrediënten 4 personen
8 middelgrote kruimig kokende aardappels1½ bakje Maza Hoemoes
1 limoentje
Klein bosje peterselie
Bereidingswijze
Schil de aardappels en leg ze in de pan met een klein laagje water zodat ze net onder staan. Klein beetje zout aan het water toevoegen is genoeg voor een lekker volle smaak.
Kook ze gaar totdat je met een vork goed door de aardappels heen komt en giet ze af in een vergiet. Gooi de aardappels terug in de pan en zet de pan weer op het vuur (wel heel laag of als je elektrisch kookt kun je het fornuis gewoon uitzetten).
Voeg hier 1 en een half bakje Maza Hoemoes aan toe en begin met stampen zoals je bij een gewone aardappel puree doet ( ik vind het altijd lekker als ik hem een beetje grof houd)
Na het opscheppen versier je de puree met wat verse peterselie en een klein schijfje limoen voor die lekkere frisse smaak en klaar.
Serveertip
Stamp door de puree wat postelein of in de zomer wat rucola en stukjes tomaat om een lekkere stamppot variatie te maken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties